Burger med bosh-bøf

Jeg er faktisk ikke den store burger-spiser, men efter jeg har droppet kødet, har jeg fået meget mere lyst til burger. For ikke så længe siden delte bosh.tv en video med en læææækker burger på deres instagram. Opskriften har de skrevet på deres facebookside her. Nu havde jeg så endelig fået købt noget af det der vital wheat mel, og så var der ingen undskyldninger. Det er kun bøffen jeg har lånt fra dem, omend jeg (typisk mig) kom til at freestyle lidt. Jeg brugte rød miso i stedet for gul, og jeg har på ingen måde hverken brugt måleredskaber eller vægt. Jeg tilføjede sort peber og en tsk røget paprika, og kunne sagtens have brugt en tsk mere. Det ved jeg til næste gang, for det er IKKE sidste gang jeg laver den. Puttede også et par skefulde rapsolie i. Total unødvendigt, men synes alligevel det skulle have en lidt mere greasy feelin’. Næste gang vil jeg bruge evt. brune ris i stedet for kerner. Det tror jeg gør bøffen lidt mere saftig.

Derudover lavede jeg en chimichurri (beklager det manglende billede) af:

  • 1 håndfuld frisk bredbladet persille
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • 1 1/2 spsk rød balsamico
  • Salt
  • Peber
  • Lidt rød peber (brug gerne chili i stedet! Jeg lavede den børnevenlig)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille eller et halvt rødløg
  • 2 spsk olivenolie

Alle sagerne fik en hurtig omgang i minihakker. Konsistensen skal være lidt grov. Smag til.

Guacamolen lavede jeg af to lækre modne avocadoer, saft fra en halv lime, lidt snittede tomater, lidt salt og et fed presset hvidløg. Jeg lod den ene avocadosten ligge, så bevarer man nemlig den grønne farve længere.

Mayoen er endnu en gang månebarnets med en chipotle blendet i.

Osten er fra Carrots & Flowers og opskriften findes herJeg fulgte selvfølgelig ikke opskriften, og fik overhovedet ikke et godt resultat konsistensmæssigt (lærer jeg det nogensinde?!), men SMAGEN! Uhhhmmm. Kan virkelig virkelig anbefales. Og så tænker jeg, at den kan varieres i en uendelighed.. naaammenam.. Seriøst.. er stopmæt, men bliver næsten sulten igen nu.

Jeg lavede også nogle syltede agurker, men dem glemte jeg alt om, da jeg samlede burgeren.. huskede det dog i nr. to burger. Ja, jeg sagde jo at jeg var stopmæt.

Bollerne er kørt på røremaskinen, og er lavet af hvedemel, vand, gær, olie, salt og agavesirup. Brugte ikke så meget gær.. vel Ca 15 gram, og lod dejen hæve længe. Herefter formede jeg bollerne og lod dem hæve en times tid igen. De er penslet (ej ok.. nok nærmere klattet lidt med fingrene.. what.. hvorfor ejer jeg ikke en pensel?) med soyamælk neutral, da det var det jeg havde, og drysset med lidt sesam. Ville have drysset med birkes også, men det hjalp min ammehjerne mig også med at glemme.

Puttede også lidt frisk gul peber i burgeren, samt lidt frisk rød chili. Man kan jo fortsætte og fortsætte.

Håber I har haft en dejlig dag og velbekomme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *