Chili sin Carne – con Paciencia


Få lige tømt køleren. Her får du min opskrift på Chili sin Carne – Con Paciencia, som er helt perfekt til at få ryddet op i køleskabet. Og også ret perfekt, hvis der kommer uventede gæster.

Jeg havde tænkt vi skulle have wraps med diverse i dag, men eftersom vi fik uventede gæster (og jeg ikke havde wraps nok), ja så udtænkte jeg lige en anden plan mens jeg, som altid, lå og var overdimensioneret (dog naturtro og ergonomisk korrekt) sut for min baby i hans lur. Månebarnet havde nemlig postet et billede af Chili Con Kærlighed, og jeg fik derfor lyst til Chili sin Carne – con Paciencia, som jeg nu kalder min version. Og da jeg både havde champignoner, aubergine, peberfrugt osv, ja så var aftensmaden jo næsten reddet. Selvom retten tager ca en time at lave, så passer den stort set sig selv, efter tingene først er kommet i gryden. Og så kan du jo bruge tiden på andet tilbehør, en opvask, en ammetår, en fb/insta-stener, en social stund med familie, sætte tøj over..eller hvad du nu lige gider.

Chili sin Carne – con Paciencia (tålmodighed)

Du skal bruge

 • Ca 300 gram champignoner.
 • 1/2 aubergine
 • 1 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 2 peberfrugter af eget valg
 • 1 dåse bønner. Kunne faktisk godt have haft både en dåse kidneybønner og en dåse hvide bønner i. Det vil jeg gøre næste gang
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 3 tsk spidskommen (jeg puttede vist lidt mere i. Jeg kan godt lide spidskommen,  men prøv dig frem.
 • 1 spsk kakaopulver
 • 1 tsk stødt koriander
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk sukker
 • 1 tsk røget paprika
 • 1 tsk almindelig paprika
 • 1 tsk oregano
 • En grøntsagsterning eller et drys herbamare bouillon
 • Salt og peber
 • Frisk chili (jeg måtte smide chilien ovenpå min egen tallerken pga kiddos)
 • 1 spsk balsamico
 • 2 tsk soyasovs
 • Et par stykker mørk chokolade.  Ca 30 gram

Sådan gør du

Alle grøntsagerne hakkes i foodprocessoren. Først løg og hvidløg – op i den varme olie – så peberfrugter – op i gryden – så auberginer – op i gryden – så champignoner – you guessed it. Lad grønherlighederne svitse lidt med alle de gode krydderier og kakao som du nu tilsætter.

Herefter tilsætter du de to dåser tomat, balsamico, en tsk sukker, soyasovs, chokolade og chili. Nu lader du retten simre ved lav varme i (i hvert fald) 45 min. Gerne længere. Rør i den ofte og smag til med salt og peber. 

Serveres evt med ris og guacamole. En lille klat neutral yoghurt eller creme fraiche ville heller ikke gøre noget. Og friske majskolper.. uuhm..

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *