Kødfri boller i karry

Jaaaah en klassiker! Har virkelig haft lyst til at lave boller i karry længe, og i dag skulle det så være. Jeg har gået og spekuleret over en opskrift på ‘kødboller’, da jeg gerne ville prøve mig lidt frem selv. Jeg synes de blev rigtig gode, omend lidt mørke ift den originale version, som jo er med ret lyst kød, sååå.. Smagen i kødbollerne kan selvfølgelig varieres efter hvad de skal bruges til. Til en forholdsvis klassisk ret som boller i karry, ja der synes jeg, at det skal være ret enkelt.

Du skal bruge

– til bollerne

  • 500 gram champignoner
  • 1 stort revet løg
  • 1 Fed hvidløg
  • 1 grøntsagsterning eller 1 tsk herbamare grøntsagsbouillon
  • 1 spsk soyasovs
  • Peber
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk karry
  • 1 spsk hakket persille
  • 2-3 dl seitanmel
  • 1 dåse lyse bønner

– til sovsen

  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dl vand
  • Salt og/eller bouillon
  • 2-3 spsk karry (efter smag)
  • 1 tsk gurkemeje
  • En spsk citronsaft
  • 1 lille løg

Sådan gør du

Kør alle champignonerne i foodprocessoren. Ikke alt for fint (altså det skal ikke blive til champignonsmos, ok?), men heller ikke groft.

Nu steger du løg, hvidløg og HALVDELEN af champignonerne med bouillionen til en del vand er forsvundet. Ca 10 min.

Imens moser du bønnerne groft i en skål og tilsætter timian, soyasovs, persille og peber. Herefter tilsætter du begge dele champignon og rører rundt. Tilsæt nu seitanmelet. Konsistensen skal være lidt fast i det, men ikke helt gummiagtigt. Smag til.

Form til ønsket bollestørrelse  (…min dårligere humor sætter næsten ind nu..), og læg på en bageplade. Bag dem på 175 grader i 25-30 min.

Sovsen laver du ved at at stege karry og løg i smagsneutral olie. Tilsæt kokosmælk, vand og citronsaft og lad SMÅsimre i 10 min. Smag til med salt og/eller bouillion og karry og evt citron og lad simre lidt mere. Jeg tilsatte eddemamebønner til sovsen, men dette kan sagtens udelades. Jeg ville fx have spist det med grønne bønner on the side, men det var der sørme ikke i fryseren!! Det gav virkelig ingen mening for mig, det har man sgu da altid!?

Der er ret mange boller til denne portion sovs, så man kan jo vælge at lave dobbelt sovs (ja ja… eller halvdel boller…)

Ved servering kan du sagtens lægge bollerne forsigtigt ned i sovsen, men du kan også bare kyle dem på din tallerken og hælde sovs ovenpå.

Serveres selvfølgelig med ris. Og jeg snittede lidt æble og smed på toppen. Lidt peanuts havde også været godt.

Velbe(spids)kommen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *