Lille og hurtig æble-pære-crumble

Jeg har en søster, som bor i Sverige. Hun har et smukt hus og den største og vildeste have! I haven er der kodylt mange frugttræer, og en gang i mellem sender hun lige et billede af et af dem, bare fordi.  I dag sendte hun et med teksten “mavepine” og hashtagget: #hellereskidedetudendsmidedetud  (hellere skide det ud end smide det ud). Tak for dén, kære søster. Ved ikke hvordan det lige skete, men det gav mig i hvert fald lyst til æbler og pærer… og uuuuhm.. skulle man så ikke lige forsøge sig med en crumble. Det er der vist aldrig noget i vejen for.

Du skal bruge

  • Et stort æble
  • En stor pære
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 1,5 dl naturli smørbar
  • 1 dl kokosolie (jeg brugte neutral, men den med smag er sikkert også god!)
  • 1 dl kokossukker. Plus lidt ekstra til drys
  • Lidt vanilje og lidt kanel
  • Evt en lille håndfuld mandler eller hasselnødder

Sådan gør du

Skær æble og pære i skiver og smid skiverne i et lille fad. Drys med kokossukker og vanilje samt kanel.

I en skål blandes havregryn, mel, kokossukker, lidt vanilje, mandler/nødder med smør og kokosolie. Ned med grabberne i snasken, det er altså lettest! Når de herlige sager er blandet godt sammen, så smag lige på det. Er det for tørt, så tilsæt lidt mere af det fedtede. Er det for ikke-sødt, så fyr lidt mere af det søde i. Nu skal du lægge massen over frugten. Det skal bare dække nogenlunde over det hele. Jeg lavede for lidt crumble (efter min smag), og har derfor tilføjet lidt ekstra i opskriften.  

 

 

 

 

Nu smider du tærten i ovnen på 175 grader i ca 30 min. Den skal bliver lækkert gylden!! Tærten er lækker både kold og varm. Og en klat oatly fraiche eller alpro neutral er super til den. Velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *