Vegansk curry med blomkål, linser og spinat

I dag stod den på inder-inspireret mad – igen igen. Nogle gange er det bare rart med gentagelser, især fordi jeg så måske får skrevet ned hvad det er jeg bruger.. sådan ca, ik? Jeg ved ikke med jer, men jeg smager vildt meget til undervejs, da jeg både er vild med salt (lidt for glad for salt – indrømmet) og krydderier. Derfor tænker jeg også, at mine angivelser nok nærmere er en slags rettesnor, og så må man lægge til og trække fra som man synes.

Men for pokker da nu også! Jeg glemte et slutbillede!! Doh!! Så det må I lige tænke jer til. Forestil jer en grå-grøn grumset limpopo-flod, så er vi derhenne af. Blandet med den røde jord.

Fyldet i curryen kan nemt udskiftes til hvad man har i køleskabet. Sidste gang jeg lavede den, var der store stykker peberfrugt i. I dag tænker jeg, at der også kommer et kvart blomkålshoved i.

Når jeg får gæster, som (nogle gange) godt kan være lidt kritiske over ens beslutning om at spise plantebaseret, så synes jeg faktisk det er ret dejligt at lave noget, som jeg har lavet før, og som ikke er et alternativ til en traditionel ‘kødret’. For jeg skal være ærlig at sige, at jeg faktisk ikke gider kommentarer om hvorfor dit og hvorfor dat. Derfor er det nemmere bare at lave en ret, som altid har været kødfri her hos os.

Du skal bruge

(Til currysnask)

 • 1 stor dåse tomatpuré (eller 2 små)
 • Ca 7 cm3 ingefær. (Mindre hvis øko!!)
 • 1 tsk sennepsfrø
 • 1 tsk gurkemeje
 • 2 tsk garam masala
 • 1 tsk spidskommen
 • 1/2 tsk stødt koriander
 • Stor håndfuld frisk koriander
 • 2 spsk neutral olie
 • Salt

Til resten

 • 2 dl røde linser
 • 1 dåse kokosmælk  (helst ikke light!)
 • Kvart blomkål i buketter
 • 1 til 2 peberfrugter i store stykker. Jeg brugte gul og grøn
 • 1 Stort løg
 • 3 fed hvidløg
 • 3 spsk citron/lime saft
 • Evt koriander, frisk chili og cachewnødder til pynt
 • Ca 250 g frossen spinat
 • Salt

Sådan gør du

Alt til curryen køres sammen i minihakkeren.

Imens steges fintsnittet løg og hvidløg i rapsolie i en woklignende sag (jeg har en støbejernstingest som er formet som en wok, men vist ikke er det, da den er kraftigere i det…Hmm. . Ved ik hvad sådan en hedder, måske er det bare en wok) eller en gryde.

Lad det gerne få lidt farve, da vi gerne vil have et let karamelliseret smag. Herefter tilsættes curry-snasken, og herligheden skal nu have lov at stege et par min uden at brænde på.

Nu kan du tilsætte resten af ingredienserne og lade det simre til linserne er blevet snaskede. Blomkålen kan sagtens tilsættes senere, hvis du vil have lidt bid.

Husk at smage til! Jeg rev fx lidt ekstra ingefær i ca halvvejs. Hvis det bliver for tørt undervejs kan du bare tilsætte mere vand. Det fordamper hurtigt, men er tilsat, så linserne koger bedre og retten ikke brænder på. Så jeg har nok nærmere været oppe på to dåser vand. Jeg smagte til med (rigeligt) salt og lime, og det sidste minut kom der lidt mere frisk koriander i.

Server med ris og evt naan/fladbrød hvis du gider lave det. Husk nigellafrø (elsker de små sataner!!). Er selvfølgelig fantastisk med en mynte/agurkedressing og harissa eller shawarmachili.

Velbe(spids)kommen!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *