Vegansk flødetomatsovs med tofupølser

Flødetomatsovs! Yeah! Det er bare sååå godt. Og det er også en af de gode retter som ikke kræver nogen forberedelse. Det er bare hak hak riv riv og så kører bussen. Kan varieres på et utal af måder, og er virkelig også god til at få ryddet op i køleskabet.

Og så tænkte jeg at det var en perfekt lejlighed til at få afprøvet de dersens tofu-pøller fra Aldi. Jeg skal undlade at skrive, hvad min datter og hendes veninde sammenlignede dem med.. måske ikke så svært at regne ud. Men de morede sig gevaldigt. Og bad faktisk om flere pølser, selvom de ikke helt kunne finde ud af, om de kunne lide dem. Den havde jeg lidt regnet ud, og jeg lod derfor være med, at blande pølserne i sovsen.

Vegansk flødetomatsovs med tofupølser fra Aldi:

(Ca 4 pers)

Du skal bruge

  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • Ca 2 peberfrugter
  • Ca 200 gram champignoner
  • Et kvart blomkålshoved  (eller hvad du lige har i køleren)
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 2 tsk alm paprika
  • En tsk herbamare eller en grøntsagsterning
  • Frisk persille og basilikum, hvis du har det.
  • 1 brik naturli madlavningsfløde
  • 1 dåse flåede eller hakkede tomater
  • Evt kidneybønner (glemte jeg i denne omgang, men passer altså perfekt til!)
  • Salt og peber
  • 1 pakke tofu-pøller fra Aldi
  • 1 tsk røget paprika (til pølserne)
  • 1 spsk tamari eller soya  (til pølserne)

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg fint og steg til gennemsigtigt på panden/wokken/gryden i olivenolie sammen med røget og almindelig paprika. Tilsæt hakket peberfrugt og steg videre. Skær champignoner i skiver, riv gulerødder og blomkål og tilsæt hele pivetøjet. Tilsæt resten af krydderierne. Undtaget de friske. Jeg ville eeeeelske denne ret med masser af chili i, men jeg ville nok blive upopulær hos hustandens yngste beboere. Steg til det hele har ændret lidt farve. Tilsæt de hakkede tomater og småkog i 15 min. Tilsæt plantefløde, og lad retten simre til grøntsagerne har fået ønsket konsistens. Tilsæt lidt friske krydderurter. Smag til med salt og peber.

Skær pølserne ud i stykker af ca. en cm. Steg dem i et lille skvæt rapsolie samt soya/tamari og røget paprika. Jeg stegte dem til de var halvsprøde.

Spis med pasta, spaghetti eller måske squash kørt på spiralizer.. eller fintskåret kål… eller… synes jeg bliver sulten igen nu.. åh kål.. (indsæt hjerte-emoji).

Tip: put lidt spinat i retten for ekstra af det gode, vores kroppe har brug for. Spinat er for lækkert!!! (Ville det være underligt at gå ud og tø et par spinatbolde op, og bare æde dem sådan??

Velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *