Vegansk torskerognssalat – tofurognssalat

Skulle det være en lille rugbrødshapper med tofurognssalat? Ja tak! Jeg fik ideen til denne smørelse, da jeg havde en kvart pakke af Aldis røgede tofu liggende i køleren. Jeg havde egentlig planlagt at lave en postej med den, men så kom jeg til at købe en svampepostej, og så tænkte jeg, at der i den forbindelse ville komme til at opstå en del madspild.

Jeg er stødt på vegansk tunsalat, når jeg har scrollet ned gennem facebook med mere, men faktisk ikke tænkt mere over det. Og så var det, at den der tofu blev ved med spøge i mit hoved. Så mens jeg lå og agerede sut for min baby, opstod ideen. Den røgede tofu giver nemlig et godt fisket islæt, da duften leder tankerne hen på en fiskebuffet i Gudhjem. Konsistensen er også rigtig god, da det er en ret tør tofu, som let kan smuldres til torskerogn (say what?).

Du skal bruge

  • Ca 70 gram røget Tofu. (Fås i Aldi. Jeg brugte en kvart pakke)
  • Ca 3 spsk. neutral yoghurt (uden sukker!!!! Facepalm… fx alpro eller lignende)
  • Et spsk. kapers
  • Friskkværnet sort peber
  • En dusk dild (jeg havde ikke noget dild, så det blev lige erstattet af koriander)
  • En knivspids sennep
  • En spsk citronsaft
  • En smule fintsnittet rødløg
  • Hvis du har en vegansk mayo, så fyr en lille klat i også, for at afrunde smagen lidt. Jeg er stor fan af Månebarnets mirakelmayo.

Sådan gør du

Kør Tofuen i minihakkeren til den får en torskerognslignende tekstur (endnu en sætning jeg aldrig havde troet, jeg skulle skrive).

 

 

 

 

Bland herefter alle ingredienserne sammen ved håndkraft.
Smag på din salat og smag den til med salt/surt/mayo eller hvad du lige synes der mangler.

 

 

 

 

Serveres på ristet brød/rugbrød med lidt dild/koriander og tomat på toppen og evt. lidt frisk chili.

Velbekomme

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *